Zo kom je uit de actiemodus | MYdept.
17365
post-template-default,single,single-post,postid-17365,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

27 nov Zo kom je uit de actiemodus

Zo kom je uit de actiemodus

 

Sta jij continu ‘aan’ en kun je niet meer stoppen? Ben je de balans tussen je gaspedaal en rem kwijt? Wil je graag ontspannen maar weet je niet meer hoe? Ik deel met jou de eerste belangrijkste stap om uit de actiemodus te komen.

Doordraven als een kip zonder kop

Voordat ik zelf een burn-out kreeg had ik geen idee wat ik kon doen om te ontspannen. Dus plande ik mijn agenda bomvol en nam ik geen moment tijd voor mezelf. Met als resultaat mezelf te verliezen in agenda punten in de actiemodus te blijven.

Als je niet weet wat jou rust en ontspanning brengt, denk je er ook niet neem je geen moment voor jezelf. Want hoe kun je nu doen waar je blij van wordt als je niet weet van wat? Met als gevolg dat je continu als een kop zonder kop door blijft rennen en door overmatig stress een burn-out tegemoet kan zien.

Hieronder deel ik met jou mijn belangrijkste stap om uit de actiemodus te komen en een burn-out te voorkomen. Omdat ik het jou gun om rust en overzicht in je leven te creëren om voluit te kunnen genieten.

 

Jouw persoonlijke ontspan lijstje

Weet waar jij van ontspant
Wat betekent rust en ontspanning eigenlijk voor jou? En weet je eigenlijk waar jij rustig en ontspannen van wordt? Om snel rust en overzicht in je hoofd te krijgen is een stukje zelfkennis nodig. Want ontspannen is voor iedereen anders. Waar de een losgaat in de sportschool, leest een ander liever een boek met een kop thee.

Schrijf nu 5 dingen op
Maak het jezelf makkelijker om rust en overzicht te krijgen. Schrijf nu 5 dingen op waar jij blij, ontspannen en rustig van wordt. Dit kunnen grote dingen zijn maar ook juist kleine dingen. Via het park naar de supermarkt lopen, op het bankje zitten in het park, een spannend boek lezen, een cappuccino op het terras, uitgebreid koken. Wat dacht je van een avondje naar de sauna, een voetmassage of even losgaan op je favoriete dansnummer.

Niet te lang over nadenken, gewoon schrijven wat het eerste in je opkomt. Opgeschreven? Mooi, dit was het makkelijke deel, want nu moet je zelf in actie komen.

10 minuten per dag
Hang dat lijstje met 5 punten ergens op zodat je het regelmatig tegenkomt en jezelf eraan herinnert. En spreek met jezelf af dat je iedere dag 10 minuten neemt om aan 1 van die punten te besteden. 10 minuten klinkt misschien kort maar het is belangrijk om het realistisch te starten en niet te streng te zijn voor jezelf, want dat doen we de hele dag al vaak genoeg. Oja, en mocht het een keertje niet lukken, geen probleem, dan probeer je het gewoon morgen weer. 😉

Wat doe jij vandaag om uit de actiemodus te komen? Deel het in het reactieveld hieronder.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Zet nu jouw eerste stap!
Download hier mijn GRATIS e-book “Rust in je hoofd in 7 stappen”.

2 Reactie's
 • Mik
  Geplaatst op 21:28h, 27 november Beantwoorden

  Goede tips! Ik ga meteen een lijstje maken 🙂

  • Anne Marieke
   Geplaatst op 16:33h, 28 november Beantwoorden

   Super Mik!

Geef een reactie