Tijd voor jezelf maken: 4 slimme tips | MYdept.
17438
post-template-default,single,single-post,postid-17438,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

14 dec Tijd voor jezelf maken: 4 slimme tips

Tijd voor jezelf maken: 4 slimme tips

 

Heb je behoefte aan tijd voor jezelf? En vind je het lastig om tijd voor jezelf vrij te maken? Omdat je een drukke baan hebt of een gezin dat veel aandacht vraagt? Of omdat er gewoon te weinig uren in de dag zitten en er nooit tijd voor jezelf overblijft?

Jouw stekker eruit is noodzakelijk

Zonder tijd voor jezelf wordt je gek. Op korte termijn geen probleem, maar op langere termijn is dit niet gezond en niet vol te houden. Hiernaast belemmert het je persoonlijke groei en zelfstandigheid als je niet af en toe alleen bent. Je wordt onrustig, onzeker je wordt er zeker geen leuker mens van. Af en toe even jouw ‘stekker eruit’ en tijd voor jezelf is gewoonweg nodig om je lichaam en je psyche in balans te houden. 

Om tijd voor jezelf te ‘vinden’  en vooral om dit vol te houden is vaak lastig. Vooral als je gewend bent om jezelf op de laatste plaats te zetten. Dus is nodig om bewust tijd voor jezelf ‘maken’. 

 

Hieronder vind je 4 slimme tips om makkelijker tijd voor jezelf te kunnen maken. 

 

1. Maak je eigen tijd belangrijk. 
Er is niemand anders in je omgeving die jouw eigen tijd beheerd. Dus als jij het niet serieus doet, komt het er niet van. Maak die waardevolle momenten topprioriteit voor jezelf en besef je waarvoor je het doet. 

2. Start klein en realistisch. 
Als je het lastig vind om tijd voor jezelf te maken is het makkelijkste om klein te beginnen. Start klein met bv 10 minuten per dag en kies iets uit wat haalbaar voor jou is. Bijvoorbeeld s ‘morgens vroeg voordat de rest van het huis wakker is, tijdens je lunchpauze of juist in het weekend als je iets meer ruimte hebt.

3. Plan het in. 
De ervaring leert dat als je je eigen tijd niet inplant, andere dingen automatisch voorrang krijgen. Dus neem het serieus en plan het in, net als je andere werk en privé afspraken. Het inplannen geeft de structuur die nodig is om het ook echt vol te houden. Het kan enorm helpen als je dit ook communiceert met je omgeving / partner.

4. Realiseer je dat je er een leuker mens van wordt. 
Door tijd voor jezelf te nemen blijft jij beter in balans, happy en vrolijker. En daar plukt ook je omgeving de vruchten van. Je kunt ook pas goed voor een ander zorgen als je eerst zelf lekker in je vel zit. Keep that in mind.

 

Tijd voor jezelf nemen is noodzakelijk voor een gelukkig en gezond leven en dit kan alleen als jij het zelf belangrijk maakt. Start klein, haalbaar, plan het in en realiseer je waar je het voor doet. Je wordt er namelijk een leuker en vrolijker mens van. En daar plukt je omgeving ook de vruchten van.

Welke tip gebruik jij vandaag om makkelijker tijd voor jezelf te maken? Deel het met me in het reactieveld hieronder. Ik lees het graag!

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Zet nu jouw eerste stap!
Download hier mijn GRATIS e-book “Rust in je hoofd in 7 stappen”.

 

Geen reactie's

Geef een reactie