Hoe goed ken jij jezelf? | MYdept.
15967
post-template-default,single,single-post,postid-15967,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

Hoe goed ken jij jezelf?

Hoe goed ken jij jezelf?

 

Oké, je hebt een razend drukke dag gehad, van de ene in de andere afspraak gerold, broodje kaas naar binnen gepropt tussen de bedrijven door en je hoofd draait overuren van alles wat nog moet gebeuren. Kortom, je hoofd en lijf staan volop in de actiemodus. En nu ben je thuis en lijkt het erop dat je even NIETS hoeft.. Of toch?

Wat betekent rust en ontspanning eigenlijk voor jou? En hoe weet je waar je rustig en ontspannen van wordt? Om snel rust en overzicht in je hoofd te krijgen is een stukje ZELFKENNIS nodig.

Want als je niet weet wat jou rust en ontspanning brengt, denk je er ook niet aan en is het lastiger om even een moment voor jezelf te nemen. Want hoe kun je nu doen waar je blij van wordt als je niet weet van wat?

 

SCHRIJF OP WAAR JIJ VAN ONTSPANT

Maak het jezelf makkelijker om rust en overzicht te krijgen. Schrijf nu 5 dingen op waar jij blij, ontspannen en rustig van wordt. Dit kunnen grote dingen zijn maar ook juist kleine dingen. Via het park naar de supermarkt lopen, een spannend boek, een kop koffie met vriendinnen, uitgebreid koken. Wat dacht je van een avondje naar de sauna, een voetmassage of even losgaan op je favoriete dansnummer. Niet te lang over nadenken, gewoon schrijven wat het eerste in je opkomt. Echt even tijd voor jezelf, zonder afleiding.

Opgeschreven? Mooi, dit was het makkelijke deel, want nu moet je zelf in actie komen.

Dus: hang dat lijstje met 5 punten ergens op zodat je het regelmatig tegenkomt en jezelf eraan herinnert. En spreek met jezelf af dat die iedere dag minimaal 10 minuten hieraan besteed. Gewoon omdat het kan en omdat het mag.

Oja, en mocht het een keertje niet lukken, geen probleem, dan probeer je het gewoon morgen weer. 😉

Ik ben benieuwd! Wat staat er bij jou bovenaan jou lijstje waar je blij van wordt?
Schrijf het in het reactieveld hieronder.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Zet nu jouw eerste stap!
Download hier mijn GRATIS e-book “Rust in je hoofd in 7 stappen”.

2 Reactie's
 • Pauline
  Geplaatst op 18:38h, 06 september Beantwoorden

  Dieren en lezen skeeleren

  • Anne Marieke
   Geplaatst op 11:04h, 08 september Beantwoorden

   Heerlijk Pauline, goed om te weten waar je blij en ontspannen van wordt.

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.