9 tips om een offday te doorstaan | MYdept.
15866
post-template-default,single,single-post,postid-15866,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

9 tips om een offday te doorstaan

9 tips om een offday te doorstaan

 

Vandaag is het weer zover..
Ik heb weleens van die dagen dat ik niet weet wat ik met mezelf aan moet. Niets lukt, de wekker heeft al 5 keer gesnoozed en ik kan nog steeds mijn bed niet uitkomen. Ik voel me onrustig en vermoeid tegelijk, de tranen liggen op de loer en er komt niets uit mijn handen. En oja, ik heb ook nog eens nergens zin in. Kortom: een enorme offday!

Streng voor jezelf

Mijn eerste reactie is meestal om het mezelf enorm kwalijk te nemen dat ik niets nuttigs doe en niets lukt. Om mezelf vervolgens te forceren om van alles te moeten en productief te moeten zijn. Herkenbaar? Je begrijpt het, van streng zijn voor jezelf ga je je echt niet beter voelen, vooral niet op een offday. Sterker nog, dit versterkt het gevoel alleen maar.

Maar wat helpt er dan wel om een offday te doorstaan en er het beste van te maken?

 

9 tips om een offday te doorstaan

 

1. Herken de symptomen. Het is handig om te weten waaraan jij voor jezelf kunt merken dat je een offday hebt. Hoe eerder je het herkent, hoe beter je ermee om kunt gaan.

2. Accepteer het. Misschien is accepteren wel de lastigste stap en tegelijk ook de belangrijkste. Zeg jezelf; Ok, ik heb mijn dag vandaag niet en daar moet ik het maar mee doen. Tegen de symptomen vechten kost je uiteindelijk meer energie en maakt het alleen maar erger.

3. Leg de lat niet te hoog voor jezelf vandaag, doe de dingen die prioriteit hebben en maak het jezelf niet onnodig lastig.

4. Momentje voor jezelf. Neem af en toe even een korte break tussendoor of klein momentje voor jezelf. Loop tijdens de pauze even een rondje buiten en adem een paar keer diep in en uit.

5. Gun jezelf iets fijns. Gun jezelf dat ene (kleine of grote) waar je enorm veel behoefte aan hebt op deze offday (zak chips, reep chocola, uitgebreid bad, op de bank met jankfilm).

6. Deel het. Deel met iemand om je heen dat je een offday hebt, bijvoorbeeld je beste collega, vriendin of je partner. Trust me, dat lucht enorm op! Ten eerste, jij bent het kwijt en ten tweede kunnen anderen er een beetje rekening houden.

7. Voorkom uitvergroten. Maak het niet groter dan het is. Voorkom dat je gaat malen en probeert te achterhalen waar dit gevoel vandaan komt. Dit maakt het gevoel alleen maar sterker. Soms zijn dingen gewoon even zo en niet alles heeft altijd een reden.

8. Vroeg naar bed. Ga lekker op tijd naar bed, een goede nachtrust is echt het beste medicijn. Je zult zien dat de wereld er morgen weer heel anders uitziet.

9. Lach om jezelf. Het leven kan niet altijd bestaan uit topdagen, deze offday dagen horen er voor iedereen bij. Zou Maxima ook weleens een offday hebben? 😉

Met de bovenstaande tips is het dus mogelijk om een offday te herkennen, te accepteren en het makkelijker voor jezelf te maken om erdoorheen te komen. Offdays horen nu eenmaal bij je leven. Dan kun je er maar beter het beste van maken, toch?

 

Wat vond jij de beste tip? Ik ben heel benieuwd naar je reactie.

Let’s make it happen!

Anne Marieke

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.