Mijn doorbraak naar SUCCES! | MYdept.
15947
post-template-default,single,single-post,postid-15947,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

Mijn doorbraak naar SUCCES!

Mijn doorbraak naar SUCCES!

 

“Anne Marieke, hoe gaat het nu ECHT met je?” Whaaah, ik werd al misselijk van die vraag alleen. Stamelend van ongemak, met een rood hoofd en een geforceerde glimlach zei ik standaard dat het goed met me ging en veranderde snel het onderwerp. Het was voor mij zo confronterend, bijna beangstigend om die vraag te krijgen en dus ging ik dit soort ‘gevoelsgesprekken’ mijlenver uit de weg. 

Want hoe moet dat dan, vertellen hoe het ECHT met je gaat? Echt vertellen wat je voelt en wat je wilt? Ik wist het gewoon niet. Ja, ik voelde een hele boel, geloof me. Maar ik had geen idee wat ik ermee moest, laat staan dat ik het onder woorden kon brengen als iets niet goed voelde. Ik vond het eigenlijk maar irritant al die gevoelens. Het stond me vaak in de weg om iets te doen wat in mijn hoofd zo logisch leek. En dus stopte ik het gevoel maar diep weg en zweeg ik.

 

VERDOOFD

Het wegstoppen van mijn gevoel had als gevolg dat ik mezelf steeds meer afsloot van anderen. Mijn relaties met familie en vrienden leken oppervlakkiger en ik  stond er alleen voor met een gevoel die ik niet snapte. Alsof ik verdoofd was en dat de wereld langs me heen doordraaide maar ik niet meer meedeed. Ik begon aan alles te twijfelen en kon geen keuzes meer maken voor mezelf.

En dit heb ik best lang volhouden. Tot op het punt dat ik alleen nog meer piekerde, mijn lijf niet meer kon ontspannen en ik langzaam overspannen raakte. Ik overrulede mezelf zo lang met mijn hoofd dat mijn lichaam er een stokje voor stak.

 

VRIJ

Het was hoog tijd dat ik ging inzoomen op mijn gevoel. En vooral de confrontatie aan moest gaan met de roofbouw die ik onbewust op mijn lijf had gepleegd door er niet naar te luisteren. Ik was er klaar mee om met een masker op te leven en me sterker voor te doen dan ik me voelde. Ik wilde me vrij voelen en gaan doen waar ik blij & gelukkig van wordt.

Graag wil ik met jou delen waarom het luisteren naar mijn gevoel voor mij de belangrijkste doorbraak is geweest voor mijn succes.

 

2 BELANGRIJKSTE REDENEN OM TE VOELEN

 

1. Mezelf leren kennen.  

Je gevoel verteld iets over jezelf. Door hier niet naar te willen / kunnen luisteren negeer je in feite jezelf. Door stil te staan bij wat ik voelde kwam ik erachter waar ik blij van werd en waarvan niet. Het is een graadmeter bij met maken van belangrijke beslissingen, het aangeven van grenzen en het helpt om nee kunnen zeggen tegen iets wat ik niet wil.

2. Verdieping van relaties. 

Het mezelf toestaan om te voelen en dit met anderen te delen heb ik ervaren als iets MAGISCH. Door mezelf open te delen wat ik voelde en vooral dat het niet goed met me ging moest ik een enorme drempel over. Mezelf kwetsbaar opstellen was iets dat ik eigenlijk nooit had gedaan en voelde dus erg ongemakkelijk. Door open te durven praten over mijn angsten, uitdagingen en waar ik blij en gelukkig van word leer je elkaar echt kennen. Ook het vragen van hulp als je het even niet weet en ook het aanvaarden hiervan maken hebben hier een enorme bijdrage aan geleverd.

En nee, het is nog steeds niet altijd een pretje om te leven met die ingewikkelde gevoelens. 😉 Maar stapje voor stapje wordt het wel steeds makkelijker er naar te luisteren zonder er meteen iets mee te moeten en kritisch op mezelf te zijn.

 

Het luisteren naar mijn gevoel heeft mij opgeleverd dat ik mezelf beter ken en daardoor de keuzes kan maken waar ik me VRIJ en GELUKKIG bij voel. En dat ik dit kan en wil delen met alle lieve mensen om mij heen die mij in dit proces gesteund hebben.

 

Ben jij er ook klaar voor om je ECHT VRIJ en GELUKKIG te voelen? Schrijf dan het woord JA in het tekstvak hieronder!

 

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Zet nu jouw eerste stap!
Download hier mijn GRATIS e-book “Rust in je hoofd in 7 stappen”.

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.