Perfect is saaaai! | MYdept.
15975
post-template-default,single,single-post,postid-15975,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

01 nov Perfect is saaaai!

Perfect is saaaai!

 

Zeg eens eerlijk, moet jij het altijd weten van jezelf? Het antwoord op vragen tijdens een spelletje, die vraag van je baas tijdens een overleg, de oplossing van het probleem van je vriend(in). Ik vond het verschrikkelijk, die druk als ik dan moest toegeven als ik het antwoord niet wist. Het voelde als falen. Want ik vond dat ik het allemaal moest weten. 

Hoe makkelijk maak je het jezelf door altijd alles te moeten weten? Door jezelf te forceren om het te weten maak je het maar 1 iemand lastig en die persoon ben je zelf. Er is namelijk verder niemand die van jou verwacht dat je alle antwoorden hebt. Toegeven dat je iets niet weet is heel spannend, maar ook menselijk en maakt je zelfs aantrekkelijker.

Perfect zijn is saai!

Niemand is perfect en jij dus ook niet. Sterker nog, iemand die altijd maar aan het plannen is en structuur wil hebben is zelfs behoorlijk saai en ongezellig. De functie van perfectionisme helpt je soms om de perfecte omstandigheden te creëren waarin jij het leven kan leiden wat jij wilt., maar kan zich ook enorm tegen je werken. Vooral als je erin doorslaat. Iemand die perfect is is niet aantrekkelijk voor een ander. Dit perfectionisme levert je trouwens ook op dat je over alles heel lang nadenkt en geen besluiten kan nemen. Het belemmerd je om stappen te zetten en het te laten gebeuren. Dus een tandje minder perfect en het allemaal nog niet willen weten is ook helemaal prima.

 

3 STRATEGIEEN OM IMPERFECT TE ZIJN

De kracht zit hem juist in de imperfectie en dat het ok als je iets nog niet weet. Sterker nog, de mooiste dingen die op je pad komen zijn onverwachte, ongeplande gebeurtenissen. Hier deel ik met jou drie strategieën die mij geholpen hebben niet perfect te willen zijn.

1. Geef een ander de ruimte.

Geef een ander eens de kans en de ruimte om iets te organiseren. Jij hoeft de organisatie en het werk niet altijd te op je te nemen. Het zal je verrassen hoe leuk het is als een ander het voortouw neemt en dat het dan ook geslaagd zal zijn.

2. Stap voor stap.

Zet kleine stappen op de weg naar wat je wilt bereiken. Het geeft je juist ruimte om bij te schaven, aan te passen en om van je fouten te leren. Het hoeft niet allemaal in 1 keer goed en fouten maken hoort erbij.

3. Ik weet het niet.

Sta jezelf toe om te erkennen dat je het gewoon soms niet weet en spreek dat uit. De oplossing voor een probleem of situatie of het antwoord op een vraag. Soms hebben dingen gewoon tijd nodig voor het antwoord of is het gewoon iets dat je niet weet. Remember; het maakt je alleen maar aantrekkelijker 😉

Kortom, laat de teugels eens vieren, geef ruimte aan onverwachte gebeurtenissen en loop dat onbekende tegemoet.

Vertel! Welke strategie zet jij vandaag nog in om iets saaier te zijn?
Deel het in het reactieveld hieronder.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Zet nu jouw eerste stap!
Download hier mijn GRATIS e-book “Rust in je hoofd in 7 stappen”.

Geen reactie's

Geef een reactie