Zo blijf je in contact met jezelf - 5 tips | MYdept.
16008
post-template-default,single,single-post,postid-16008,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

Zo blijf je in contact met jezelf – 5 tips

Zo blijf je in contact met jezelf – 5 tips

 

Pieker je veel en maak je je zorgen over onbenullige dingen? Sta je voor een simpele keus en kun je toch niet kiezen? Voel je je rusteloos en ontevreden zonder aanleiding? Reageer je sneller geprikkeld en geïrriteerd dan je zou willen? Ben je oververmoeid maar kun je niet ontspannen?

In ons drukke bestaan en het streven naar succes in ons werk en privé lopen we onszelf soms flink voorbij. We zijn zo gefocust op de buitenwereld en wat anderen van ons vinden dat je soms vergeet stil te staan bij wat je zelf eigenlijk wilt.

En ineens gedraag je je op een manier die helemaal niet bij je past. Je hoofd draait overuren en je raakt letterlijk het contact kwijt met jezelf.

In contact zijn met jezelf geeft rust, overzicht en maakt dat je bewust keuzes kan maken die op dat moment goed zijn voor jezelf. Dat klinkt heerlijk toch? Maar hoe doe je dat dan?

Ik weet als geen ander hoe het voelt om niet in contact te zijn met mezelf, vast te lopen in de wensen en behoeften van de buitenwereld en hierin mijzelf te verliezen.

Het is een continu proces van zorg en aandacht voor mezelf waarin ik iedere dag weer wordt uitgedaagd. 🙂 Echter word ik hierbij wel altijd ‘beloond’ met het zetten van de stap die voor mij op dat moment de juiste is. Hieronder deel ik met jou mijn 5 tips om in contact te blijven met jezelf.

 

5 Tips om in contact te blijven met jezelf

1.   Plan ME-time in. 

Neem iedere dag een moment voor jezelf waarbij je niets hoeft en even echt tot rust kan komen. Omdat je dit in de waan van de dag snel vergeet is het belangrijk om dit bewust in te plannen. Bijvoorbeeld ’s morgensvroeg of juist aan het einde van de dag. Begin klein, met 10 minuten per dag.

2.   Neem afstand.

Neem even afstand van de situatie waar je in zit op het moment dat je merkt dat je het contact met jezelf kwijt bent of raakt. Loop een rondje buiten, pak een kop thee of ga even iets anders doen. Je zult merken dat dit de situatie relativeert en het makkelijker maakt er weer vanuit rust weer in te stappen.

3.   Van perfect naar goed genoeg.

Het streven naar perfectie is een kwaliteit maar kan je ook flink in de weg zitten. Accepteer dat je fouten mag maken, dat minder perfect soms ook goed genoeg is en dat het ok is als je iets niet weet of kan. En, vier je successen, hoe klein ze ook zijn.

4.   Durf eigen keuzes te maken.

Ieder mens wil graag goedkeuring ontvangen van een ander. Goedkeuring geeft je een gevoel van geliefd zijn, dat je erbij hoort en dat je ertoe doet. Maar deze hunkering naar goedkeuring kan je ook uit de tent lokken en ervoor zorgen dat je je anders voor gaat doen dan wie je werkelijk bent. Blijf bij jezelf en geef jezelf goedkeuring voor wat je voelt of denkt. Je bent goed zoals je bent en je eigen keuzes durven maken het contact met jezelf daardoor oersterk.

5.   Aandacht voor je lijf.

In contact zijn met jezelf is vooral in contact staan met je lijf en alles wat je lichaam je te vertellen heeft. Voelen doe je met signalen die je krijgt vanuit je lichaam en niet door het te bedenken met je hoofd. Ga lekker een eind wandelen en voel je voeten & benen, laat je masseren of ga eens naar de sauna. Dit zijn niet alleen waardevolle momentjes voor jezelf om je hoofd te legen maar het is ook de perfecte gelegenheid om weer in contact te komen met je lijf en dus met jezelf.

Blijf in contact met jezelf door het inplannen van tijd voor jezelf, afstand nemen van een situatie, minder perfect willen zijn, eigen keuzes durven maken en door meer aandacht voor je lijf te hebben.

En nu… In contact komen met jezelf begint bij jezelf! Welke tip spreekt jou het meest aan om in contact te blijven met jezelf vandaag? Schrijf het hieronder in het reactieveld.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Zet nu jouw eerste stap!
Download hier mijn GRATIS e-book “Rust in je hoofd in 7 stappen”.

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.