Mijn geheim voor een ontspannen vakantie | MYdept.
15919
post-template-default,single,single-post,postid-15919,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

Mijn geheim voor een ontspannen vakantie

Mijn geheim voor een ontspannen vakantie

 

EINDELIJK, je welverdiende vakantie staat voor de deur. Na maanden lang hard werken, druk druk druk en in de actiemodus staan is het tijd voor jou om even te ontspannen. 

En die rust heb je hard nodig. Want laten we eerlijk zijn; je hebt nauwelijks energie en voelt je verre van fit. Je doet je werk op de automatische piloot maar je concentratie vermogen is inmiddels ver te zoeken. Hoog tijd om even flink bij te tanken en te genieten van het niets doen.

 

Valkuil

Maar dan moet alles wel perfect verlopen en moet je er alles uithalen wat erin zit. De valkuil is dat je zo enthousiast bent dat je je hele zo vakantie volplant met activiteiten en onderweg zijn, dat je niet eens toekomt aan ontspannen. Met als gevolg dat je alsnog vermoeid thuiskomt.

Vooral als je vermoeid bent en je niet fit voelt is het belangrijk dat je even stilstaat bij de invulling van jouw ideale vakantie om optimaal bij te kunnen komen.

Want je hebt immers geen zin in nog meer stress en energievreters tijdens je vakantie, toch?

 

Waar heb JIJ behoefte aan op vakantie?


Op vakantie gaan vindt iedereen toch fantastisch? Een nieuwe omgeving, andere cultuur, prachtige natuur en even helemaal weg zijn uit je ‘normale leven’. Maar de ideale vakantie is niet alleen afhankelijk van het land, de temperatuur en je reisgenoot. Het bepalen van je eigen behoefte tijdens vakanties is minstens zo belangrijk.

Enige tijd geleden heb ik in 3 weken tijd alle hoeken en gaten van Argentinië (net zo uitgestrekt als Europa) bezocht. Een prachtige reis, van hoogtepunt naar hoogtepunt, vliegtuig in, vliegtuig uit en maar doorgaan. En hierbij geen moment de tijd genomen om die geweldige indrukken te laten bezinken en tot rust te komen. Het gevolg was dat ik bij thuiskomst (naast een fantastische ervaring) enorm overprikkeld was en nog vermoeider dan voor m’n vakantie. Voor mij een waardevolle les om het anders aan te pakken.

Omdat ik het jou gun om in je komende vakantie ECHT tot rust te komen, te ONTSPANNEN en bij te tanken deel ik je hieronder mijn geheimen voor een IDEALE vakantie.

 

Mijn GEHEIMEN om optimaal te kunnen genieten van je vakantie:

 

• Bereid het voor 
Neem ruim de tijd om je koffer te pakken, reisdocumenten te verzamelen, geldigheid paspoort te checken, vaccinaties te halen, eerste overnachting te regelen etc. Dit voorkomt dat je dingen vergeet en dat je alles op het laatste moment doet, wat je stress oplevert vlak voor je vakantie.

• Afstemmen 
Stem vooraf samen met je reispartner af wat jullie verwachtingen zijn voor de vakantie. Door dit met elkaar te bespreken kun je samen keuzes maken en rekening houden met elkaars behoeftes.

• Maak keuzes  
Doe je het liefst alles wat er maar te zien is waardoor je geen moment rust hebt? Je kunt niet alles zien, uitrusten en ervan genieten tegelijk. Zorg dat je voor en tijdens de vakantie met elkaar afstemt en kiest waar jullie het meest zin in hebben. Goede reden om voor de andere dingen nog een keer terug te komen.

• Neem de tijd 
Verblijf ergens een nachtje langer zodat je meer tijd hebt om de omgeving te bekijken of misschien een dagje aan het zwembad te liggen en niks te doen.

• Tijd voor jezelf 
Op vakantie zijn met iemand betekent niet dat je alles met elkaar hoeft te doen. Slaap eens extra lang uit, maak alleen een wandeling of neem een massage. Stem dit wel even af met je reispartner.

• Zeg nee tegen wat je niet wilt 
Voel je je geforceerd om met je reisgenoot mee te gaan als je liever even niets wilt doen, of voel je je verplicht telkens met ze te praten? Durf ‘nee’ te zeggen en op te komen voor wat voor jou belangrijk is.

• Maak het jezelf makkelijk 
Plan jij het liefst ook alles zelf en kost je dit veel energie? Maak het jezelf ook eens makkelijk en neem een keer een taxi of laat je rondleiden. Je hoeft het wiel niet altijd zelf uit te vinden. (zo’n hop on – hop off bus ziet er misschien suf uit maar is soms ook heel relaxt ;-))

Nu je de tijd hebt genomen om mijn geheimen te lezen voor een ideale vakantie is het tijd voor jou om er iets mee te gaan doen.

 

Vertel me! Welke tip ga jij toepassen tijdens je komende vakantie? Deel het in het reactieveld hieronder.
Ik lees het graag.

 

Ik wens je een fijne vakantie.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Zet nu jouw eerste stap!
Download hier mijn GRATIS e-book “Rust in je hoofd in 7 stappen”.

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.