5 tips om makkelijker NEE te zeggen | MYdept.
16304
post-template-default,single,single-post,postid-16304,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

5 tips om makkelijker NEE te zeggen

 

5 tips om makkelijker NEE te zeggen

 

Voel je spijt na een ‘ja’. Of stress. Of een onbestemd gevoel van boosheid of ergernis? In ons drukke bestaan en het streven naar succes in ons werk en privé lopen we onszelf soms flink voorbij. We zijn zo gefocust op de buitenwereld en wat anderen van ons vinden dat je soms vergeet stil te staan bij wat je zelf eigenlijk wilt. En ineens gedraag je je op een manier die helemaal niet bij je past en doe je dingen die je eigenlijk liever niet wilt.

Stop met pleasen
Ieder mens wil graag goedkeuring ontvangen van een ander. Goedkeuring geeft je een gevoel van geliefd zijn, dat je erbij hoort en dat je ertoe doet. Maar deze hunkering naar goedkeuring kan je ook uit de tent lokken en ervoor zorgen dat je je anders voor gaat doen dan wie je werkelijk bent.

Nee zeggen is iets wat we liever niet doen, om de ander niet te kwetsen of teleur te stellen. Maar pleasen en dingen doen die je liever geven je vaak een rot gevoel en hiermee negeer je je eigen behoefte.

Maar hoe voorkom je dat je jezelf in allerlei bochten wringt om een ander tevreden te stellen.
Hieronder deel ik met jou mijn waardevolle strategieën om te stoppen met pleasen en jezelf te helpen om makkelijker nee te zeggen en hiermee voor jezelf te kiezen.

 

5 tips om makkelijk NEE te zeggen

 

  1. Neem de tijd
   Zeg niet meteen ja als iemand je iets vraagt. Vaak zeggen we automatisch ‘ja’ omdat we niet direct ‘nee’ willen zeggen of omdat je het nog niet weet. Neem de tijd om te overwegen of je iets wel of niet wilt, voordat je een besluit neemt en kom er later op terug.
  2. Leer je grens kennen
   Spijt, buikpijn of een rotgevoel nadat je ‘ja’ hebt gezegd op iets kan erop wijzen dat je de verkeerde keus hebt gemaakt. Onderzoek bij jezelf waar jouw grens ligt en waaraan je dat bij jezelf merkt. Dit kunnen zowel fysieke als mentale signalen zijn.
  3. Zet jezelf op de eerste plek
   Geef jezelf goedkeuring voor wat je voelt of denkt en zet jezelf daarmee op de eerste plek. Je bent goed zoals je bent en het durven maken van je keuzes versterkt je eigenwaarde en geluk.
  4. Kom terug op je besluit
   Als je ergens ja op hebt gezegd, betekent dat niet dat je er altijd aan vast zit. Geef jezelf de ruimte om jezelf te mogen bedenken en ergens ander prioriteit aan te geven als dat beter voelt. Je bent een mens en ook jij kan soms een verkeerde beslissing maken.
  5. Wees duidelijk
   Als je ergens omheen draait terwijl je nee wilt zeggen, schep je bij beide partijen onduidelijkheid en verwarring. Wees eerlijk en open over wat je wel en niet wilt, dat breng direct duidelijkheid bij een ander en voorkomt dat je ermee blijft zitten.

 

Dus stop met het pleasen van anderen door jezelf op de eerste plek te zetten te nemen om bij jezelf stil te staan wat jij wilt en durf nee te zeggen als het niet voor je klopt.

In welke situatie zat jij in de please modus en had je graag liever ‘nee’ willen zeggen?

 

Wil je meer rust en overzicht voor jezelf creëren?

 

Uitnodiging Workshop ‘Zo voorkom je een burn-out’ (gratis)

Ren jij jezelf continu voorbij en voel je veel onrust en stress in je lijf? Wil je graag ontspannen en een burn-out voorkomen? Dan nodig ik je uit voor mijn Workshop ‘Zo voorkom je een burn-out’. Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan tips en handvatten om meer rust en overzicht in hun hoofd te krijgen.

Het wordt een superfijne avond. Boordevol inzichten, helderheid en praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. De eerste aanmeldingen zijn al binnen en ik heb maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar voor deze Workshop ‘Zo voorkom je een burn-out’. Reserveer dus direct jouw stoel!

Direct aanmelden >> Workshop ‘Zo voorkom je een burn-out’

 

Ik kijk ernaar uit je reactie te lezen en je te ontmoeten.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.