4 leuke en simpele tips om te ontspannen | MYdept.
15934
post-template-default,single,single-post,postid-15934,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

4 leuke en simpele tips om te ontspannen

4 leuke en simpele manieren om te ontspannen

 

Je hoofd ontploft en je blijft malen. Je hebt nergens meer zin in en je hebt het gevoel dat je stil komt te staan. Het maakt dat je je terugtrekt uit je omgeving en je wordt steeds prikkelbaarder en emotioneler. Er komt niets uit je handen komt en je concentratie is ver te zoeken. Je voelt je lijf niet meer en wilt niet meer bewegen, alleen maar slapen. Je voelt je lichaam strammer worden en je spieren trekken samen. Alsof je geen contact meer hebt met je lichaam maar alleen nog bestaat uit een warm, bonzend hoofd. Je voelt je een hoofd op pootjes!

Herkenbaar? En ben je er klaar mee? Heel begrijpelijk, want piekeren staat je in de weg staat om te genieten van de mooie dingen om je heen en kost je alleen maar veel energie.

Momentje voor jezelf geeft rust in je hoofd!

Heb jij weleens een leeg hoofd en gun jij jezelf me-time, echt even geen zorgen aan je hoofd en doen waar jij zin in hebt?

Jij bent altijd zo bezig met voor anderen zorgen dat je het nemen van tijd voor jezelf gewoon misgunt. Maar jij hebt daar ook recht op, net als ieder ander mens. Je ‘moet’ het alleen jezelf gunnen dat je even je hoofd mag laten rusten. Dat je je geen zorgen hoeft te hebben en dat je recht hebt op wat ME-time. Al is het maar 10 minuten per dag!

Het levert je immers op dat je een leuker mens bent voor jezelf en daarmee dus ook voor anderen. Met het gunnen van tijd voor jezelf gun je de mensen om je heen ook om dat voor zichzelf te doen. In feite is het dus een heel groot cadeau voor jezelf en voor de ander. Even niets plannen en alleen maar iets doen voor jezelf. Gewoon omdat het van jezelf mag en je het jezelf gunt.

 

4 leuke en simpele tips om te ontspannen

 

1. Dansmoves

Trek de gordijnen dicht, doe de deur op slot zodat je echt even alleen bent en leef je uit op een lekker muziekje. Beetje wiegen of meedeinen mag natuurlijk ook. 😉 het gaat erom dat je aandacht geeft aan waar je lijf op dat moment zin in heeft.

2. Sing a song

Je kent het van wel in de auto. Meeblèren, gewoon omdat het kan en omdat niemand het toch hoort. Zet een Cd’tje op of je playlist aan en begin gewoon te zingen of neuriën, ook al heb je er nog helemaal geen zin in. Je zult zien dat je de vibe al snel te pakken krijgt!

3. Beweeg

Het is bekend dat je met sporten de HAPPY stofjes in je hersenen stimuleert. Maar daarvoor hoef je natuurlijk niet altijd naar de sportschool. Maak een wandeling, ga hardlopen of stoei even flink met iemand (die je kent ;-)). Dit kost je bijna niets en je kunt het net zo kort of lang doen als je zelf wilt. Bewegen maakt dat je intensief met je lichaam bezig bent zodat je hoofd wat rust krijgt en je jezelf kan ontladen zodat je ontspant.

4. Buitenlucht

Met binnen zijn en stilzitten voed je je ‘hoofd op pootjes’ alleen maar. Wandel of fiets een stukje in de buitenlucht en je krijgt direct een opkikker. Vooral de natuur, waar je de ruimte hebt en waar het rustig is, kan je enorm helpen om rust en overzicht te krijgen in je hoofd.

 

Dus voel je je ook weleens een ‘hoofd op pootjes’? Gun jezelf dan eens dat ene (kleine) momentje voor jezelf om tot rust te komen. Dit geeft je overzicht en nieuwe energie om te kunnen genieten!

 

Vertel! Wat is jouw favoriete momentje voor jezelf?
Laat je reactie achter in het veld hieronder.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

WIL JE MEER RUST EN OVERZICHT VOOR JEZELF CREËREN?

 

Uitnodiging Kennismakingssessie Rebalancing massage

Ren jij jezelf continu voorbij en voel je veel onrust en stress in je lijf? Wil je graag ontspannen en een burn-out voorkomen? Dan nodig ik je uit voor mijn Kennismakingssessie Rebalancing massage. Speciaal voor mensen die te veel in hun hoofd zitten en behoefte hebben aan meer rust en overzicht voor zichzelf.

Direct aanmelden >>Kennismakingssessie Rebalancing massage 

 

6 Reactie's
 • Marielle
  Geplaatst op 22:20h, 30 september Beantwoorden

  Mijn favoriete moment voor mezelf: zondagochtend rustig ontbijt, kopje koffie en een tijdschrift. Heerlijk begin van de zondag.

  Groetjes Marielle

 • Klazien
  Geplaatst op 12:51h, 02 oktober Beantwoorden

  oeh! Ik heb gelijk je danstip uitgevoerd, omdat ik toevallig een lekker jazzmuziekje op heb staan. Mijn lindy hop moves weer eens afgestoft en heerlijk gedanst in de kamer in mijn eentje. Dankjewel voor deze fijne afwisseling van de dag.

 • Elsje Visser
  Geplaatst op 18:42h, 02 oktober Beantwoorden

  Die 2 kopjes koffie ’s ochtends; daar kan ik de avond ervoor al naar uitkijken. Soms ook een bepaald muziekstuk. En dan lekker met koptelefoon voor het intense geluid van bijvoorbeeld de pauken. Of lekker met de alle ledenmaten lang uit er op dansen!
  Ik weet dat ik soms even de deur uit moet gaan, maar dat is vaak een grotere drempel..

  • Anne Marieke
   Geplaatst op 13:35h, 04 oktober Beantwoorden

   De kracht van muziek die je fijn vindt is inderdaad te gek. Het zorgt er inderdaad voor dat je je relaxt voelt, of dat het je in ieder geval even uit de waan van de dag haalt.

 • Anneke
  Geplaatst op 09:20h, 04 oktober Beantwoorden

  ik sta altijd op tijd op, zodat ik rustig de tijd heb om te ontbijten en de krant te lezen. Dat is voor mij een fijn begin van de dag.

 • Maartje
  Geplaatst op 09:51h, 05 oktober Beantwoorden

  Heerlijk wandelen in de buitenlucht vind ik altijd heel fijn! Raakt me hoofd lekker leeg van.

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.