Mijn belangrijkste 2 redenen om te voelen | MYdept.
16414
post-template-default,single,single-post,postid-16414,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

Mijn belangrijkste 2 redenen om te voelen

Mijn belangrijkste 2 redenen om te voelen

 

“Anne Marieke, hoe gaat het nu ECHT met je?” Whaaah, ik werd al misselijk van die vraag alleen. Stamelend van ongemak, met een rood hoofd en een geforceerde glimlach zei ik standaard dat het goed met me ging en veranderde snel het onderwerp. Het was voor mij zo confronterend, bijna beangstigend om die vraag te krijgen en dus ging ik dit soort ‘gevoelsgesprekken’ mijlenver uit de weg. 

Want hoe moet dat dan, vertellen hoe het ECHT met je gaat? Echt vertellen wat je voelt en wat je wilt? Ik wist het gewoon niet. Ja, ik voelde een hele boel, geloof me. Maar ik had geen idee wat ik ermee moest, laat staan dat ik het onder woorden kon brengen als iets niet goed voelde. Ik vond het eigenlijk maar irritant al die gevoelens. Het stond me vaak in de weg om iets te doen wat in mijn hoofd zo logisch leek. En dus stopte ik het gevoel maar diep weg en zweeg ik.

 

Wegstoppen van gevoel

Het wegstoppen van mijn gevoel had als gevolg dat ik mezelf steeds meer afsloot van anderen. Mijn relaties met familie en vrienden leken oppervlakkiger en ik  stond er alleen voor met een gevoel die ik niet snapte. Alsof ik verdoofd was en dat de wereld langs me heen doordraaide maar ik niet meer meedeed. Ik begon aan alles te twijfelen en kon geen keuzes meer maken voor mezelf.

En dit heb ik best lang volhouden. Tot op het punt dat ik alleen nog meer piekerde, mijn lijf niet meer kon ontspannen en ik langzaam overspannen raakte. Ik overrulede mezelf zo lang met mijn hoofd dat mijn lichaam er een stokje voor stak.

 

Geef ruimte aan gevoel

Het was hoog tijd dat ik ging inzoomen op mijn gevoel en erbij stil moest staan. En vooral de confrontatie aan moest gaan met de roofbouw die ik onbewust op mijn lijf had gepleegd door er niet naar te luisteren. Ik was er klaar mee om met een masker op te leven en me sterker voor te doen dan ik me voelde. Ik wilde me vrij voelen en gaan doen waar ik blij & gelukkig van wordt.

Omdat ik dit jou ook gun deel ik hieronder wat het voor mij heeft opgeleverd om stil te staan bij mijn gevoel en dit te delen met anderen.

 

2 redenen om stil te staan bij je gevoel

 

 1. Jezelf leren kennen.  

Je gevoel verteld iets over jezelf. Door hier niet naar te willen / kunnen luisteren negeer je in feite jezelf. Door stil te staan bij wat ik voelde kwam ik erachter waar ik blij van werd en waarvan niet. Het is een graadmeter bij met maken van belangrijke beslissingen, het aangeven van grenzen en het helpt om nee kunnen zeggen tegen iets wat ik niet wil.

 

 1. Verdieping van je relaties. 

Het mezelf toestaan om te voelen en dit met anderen te delen heb ik ervaren als iets MAGISCH. Om mezelf open te stellen en te delen wat ik voelde (vooral dat het niet goed met me ging) moest ik een enorme drempel over. Mezelf kwetsbaar opstellen was iets dat ik eigenlijk nooit had gedaan en voelde dus erg ongemakkelijk. Door open te durven praten over mijn angsten, uitdagingen en waar ik blij en gelukkig van word leer je elkaar echt kennen. Ook het vragen van hulp als je het even niet weet en ook het aanvaarden hiervan maken hebben hier een enorme bijdrage aan geleverd.

En nee, het is nog steeds niet altijd een pretje om te leven met die ingewikkelde gevoelens. Maar stapje voor stapje wordt het wel steeds makkelijker er naar te luisteren zonder er meteen iets mee te moeten en kritisch op mezelf te zijn.

Het luisteren naar mijn gevoel heeft mij opgeleverd dat ik mezelf beter ken en daardoor de keuzes kan maken waar ik me VRIJ en GELUKKIG bij voel. En dat ik dit kan en wil delen met alle lieve mensen om mij heen die mij in dit proces gesteund hebben.

Wat is voor jou de belangrijkste reden om te voelen? Deel het hieronder in het reactieveld.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

WIL JE MEER RUST EN OVERZICHT VOOR JEZELF CREËREN?

 

Uitnodiging Kennismakingssessie Rebalancing massage

Ren jij jezelf continu voorbij en voel je veel onrust en stress in je lijf? Wil je graag ontspannen en een burn-out voorkomen? Dan nodig ik je uit voor mijn Kennismakingssessie Rebalancing massage. Speciaal voor mensen die te veel in hun hoofd zitten en behoefte hebben aan meer rust en overzicht voor zichzelf.

 

Direct aanmelden >>Kennismakingssessie Rebalancing massage 

 

6 Reactie's
 • Elsje Visser
  Geplaatst op 10:55h, 03 oktober Beantwoorden

  Ik merk steeds vaker dat het automatisme en rationalisme waarmee ik dingen geneigd ben te doen, het voor mij juist ingewikkeld maakt. Ik leer langzaamaan pas op de plaats te maken als ik merk dat ik iets moeilijk vind. Even tot rust komen en op nieuw de vraag of de kwestie in mij op laten komen. En dan weer rustig door, want ineens is het weer een stuk helderder. Fijn!

  • Anne Marieke
   Geplaatst op 17:47h, 04 oktober Beantwoorden

   Bedankt voor je waardevolle reactie Elsje! Het is inderdaad heel waardevol om af en toe stil te staan voordat je in actie komt. Even pas op de plaats inderdaad, niet direct ja zeggen en jezelf de ruimte geven om te voelen wat goed voor je is. Dank je wel.

 • Rebecca Siccama
  Geplaatst op 16:28h, 03 oktober Beantwoorden

  Waarom ik wil voelen? Anders is het leven zo vlak. En om mijn grenzen te kunnen aangeven. In balans te blijven. De moeilijke dingen voelen hoort daar bij en soms is het lastig als je erg gevoelig bent. Dan wil je even wat minder voelen.

  • Anne Marieke
   Geplaatst op 13:31h, 04 oktober Beantwoorden

   Klopt helemaal Rebecca. De leuke dingen willen we voelen, de minder leuke dingen liever niet. Toch zit daarin juist zoveel waardevolle informatie over jezelf. Anders zou het je niet zo triggeren. Fijn dat je je gevoel aandacht geeft!

 • Anneke
  Geplaatst op 09:18h, 04 oktober Beantwoorden

  Ik weet van mij zelf dat ik mij beter voel als ik stil sta bij wat er om mij heen gebeurt. Wat ik daarvan deel met anderen, is verschillend. Met sommige mensen deel ik heel veel, Met andere minder. En online (Facebook e.d.) doe ik het lang niet altijd. Meestal niet. Ik vind dat er op Facebook wel erg veel van dat soort berichten staat, Dat is niet altijd zinvol of boeiend voor een ander..

 • Marielle van der Vlies
  Geplaatst op 09:38h, 05 oktober Beantwoorden

  Ja mooi, voelen. Vind het bij tijd en wijle ook moeilijk, dan zit ik te veel in mijn hoofd. Maar juist dan ga ik piekeren. Door te voelen en daar naar te luisteren ben ik uiteindelijk veel congruenter in mijn acties. Dat geeft me echt ongelofelijk veel rust.

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.