Wat mijn lichaam mij vertelde | MYdept.
16502
post-template-default,single,single-post,postid-16502,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.4,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

Wat mijn lichaam mij vertelde

Wat mijn lichaam mij vertelde

 

We zijn zo bekend geraakt met het functioneren vanuit ons ‘denken’. We plannen en controleren alles tot in de puntjes en willen graag alles weten. Teveel denken en piekeren maakt dat je afwezig, vergeetachtig en onrustig bent. Het zorgt ook voor spanning die zich vast zet in je lijf, waardoor je last krijgt van fysieke klachten als hoofdpijn, slapeloosheid en concentratieverlies. Maar ook terugkerende klachten waar je niet van lijkt af te komen. Kortom: je lijf schreeuwt om aandacht. 

Je lichaam weet het beter

Je hoort het zo vaak, ‘luister naar je lichaam’. Maar waarom eigenlijk? Ik kreeg er altijd jeuk van en kon er niets mee. Vanuit mijn hoofd functioneren gaat toch ook prima?

Door je drukke en veeleisende leven vergeet je te letten op signalen die je lichaam geeft. Je overbelast jezelf fysiek, je neemt nooit rust om te herstellen, of je zit in een situatie of (werk) omgeving die je meer energie kost dat het je oplevert. Je lichaam wil je hiervoor waarschuwen, maar jij bent te druk en bezet met andere dingen om er aandacht aan te schenken. Als je deze signalen blijft negeren, zal je lichaam uiteindelijk zo hard om aandacht gaan schreeuwen dat je er niet meer omheen kunt. Want je lichaam wil je namelijk vertellen dat er iets niet klopt en het tijd is voor verandering.

Hieronder deel ik met jou wat mijn lichaam mij te vertellen had, toen ik er eindelijk naar luisterde.

 

Wat mij lichaam mij vertelde

Tijdens mijn burn-out in 2013 ben ik met Rebalancing in aanraking gekomen. Rebalancing is een lichaamsgerichte methode die je hoofd en je lichaam weer met elkaar in contact brengt. De fijne gesprekken met mijn coach hadden al veel inzicht gegeven, maar de combinatie van hoofd en het voelen van mijn lichaam was nog veel krachtiger.

Via het contact met mijn lichaam werd ik me bewust van de roofbouw die ik op mezelf had gepleegd. Hoe verschrikkelijk moe ik was. Moe van mezelf sterker voordoen dan ik was. Moe van alles zelf willen doen. Moe om voor iedereen te willen zorgen, behalve voor mezelf. Alle signalen van buikpijn, misselijkheid, slapeloosheid, concentratieverlies en uitputting die ik had genegeerd, hadden zijn tol geëist. Het was tijd om voor mezelf te zorgen en te stoppen met alles waarvan ik geen energie meer kreeg.

Poeh, wat een opluchting om eindelijk weer eens te kunnen ontspannen. En hierdoor rust te krijgen in mijn hoofd. Er kwam langzaamaan weer ruimte en overzicht, die ik lange tijd kwijt was geweest. Ik ging keuzes maken voor mezelf die niet alleen logisch leken, maar ook goed voelde.

Wat Rebalancing mij heeft gebracht is rust, openheid, vertrouwen in mijn eigen kracht, dat ik mezelf mag zijn en mijn eigen keuzes mag maken. En dat gun ik jou ook!

Rebalancing massage helpt om:
• fysiek te voelen en te luisteren naar wat je lichaam je nu echt vertelt
• inzicht te krijgen in belemmerende patronen
• bewust te worden van wat jou rust en ontspanning geeft
• keuzes te maken die jou de rust en energie geven om te leven vanuit ontspanning
• de leukste versie van jezelf te zijn

Ben jij ook benieuwd wat je lichaam jou te vertellen heeft?
Dan is Rebalancing massage echt iets voor jou.

Wat zou jij anders doen als je naar je lichaam zou luisteren?
Deel het hieronder in het reactieveld.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

WIL JE MEER RUST EN OVERZICHT VOOR JEZELF CREËREN?

Uitnodiging Kennismakingssessie Rebalancing massage

Ren jij jezelf continu voorbij en voel je veel onrust en stress in je lijf? Wil je graag ontspannen en een burn-out voorkomen? Dan nodig ik je uit voor mijn Kennismakingssessie Rebalancing massage. Speciaal voor mensen die te veel in hun hoofd zitten en behoefte hebben aan meer rust en overzicht voor zichzelf.

Direct aanmelden >> Kennismakingssessie Rebalancing massage

 

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.