Stressloos down under | MYdept.
16555
post-template-default,single,single-post,postid-16555,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694

Stressloos down under

Stressloos down under

 

Het voelt gek.. Mijn vriend en ik gaan 3 maanden reizen door Australië / Nieuw Zeeland en er is bij ons geen spoortje stress te bekennen. Nu we er zo bij stilstaan zijn we eigenlijk al ‘ready to go’. En we vertrekken pas over 1,5 week!!

Dat is dus een nieuw gevoel. Normaal zou ik pas op het laatste moment in actie komen en mezelf een slag in de rondte werken om alles voor te bereiden. Om vervolgens met een rot gevoel op het vliegveld zitten om dat allerlei dingen niet gelukt zijn of afgeraffeld moesten worden. Met als gevolg dat ik de eerste week zo moet ontstressen dat er geen land met me te bezeilen is. Neem van mij aan, daar wordt niemand vrolijk van 😉

 

Bewust relaxt op pad

Omdat we bewust relaxt op pad wilden gaan, hebben we onszelf tijdig voorgenomen wat we nog wel en wat we vooral niet meer wilden doen voor vertrek. En dat is niet altijd makkelijk. Nee zeggen tegen werk opdrachten die niet meer passen (au), ruimer plannen dan normaal (hoezo) af en toe even flink aanpoten (ojee). En het meest tegenstrijdig; regelmatig bewust niets doen en momentjes nemen om te relaxen. Dit klinkt misschien raar, maar stressvolle situaties veranderen of verdwijnen zodra je tijd neemt om te ontspannen. En het creëert rust en overzicht.

 

3 tips voor een ontspannen start van je vakantie

 

 1. Plan je voorbereidingen
  Begin tijdig met het voorbereiden van je vakantie. Je reis zelf, inlezen, vluchten boeken, wat heb je nodig qua visa, vaccinaties, paspoort geldigheid etc. Dit voorkomt stress en bevordert de voorpret. Maak ook tijdig een overzicht van de hoeveelheid werk die je nog kan en wilt doen en neem plan dit ruim in. Dit voorkomt dat je alles op het laatste moment moet doen.
 2. Stel grenzen en zeg nee
  Wees duidelijk naar jezelf en naar anderen in de aanloop naar je vakantie. Je werkt naar een harde deadline dus dat betekent dat je keuzes moet maken en soms nee moet verkopen. Communiceer hierover met je collega’s, baas en/of klanten, zodat ze hiervan op de hoogte zijn.
 3. Neem tijd om te ontspannen
  Plan tussen je voorbereidingen door regelmatig een momentje voor jezelf om te ontspannen. Dit brengt je rust en overzicht als de ‘actiestand’ het over dreigt te nemen. Ontspanning helpt je overigens ook om beter keuzes te maken en makkelijker nee te zeggen.

 

Kortom, bewust & ontspannen je vakantie voorbereiden is mogelijk, hoera!!
Het lijkt me geweldig om tijdens onze reis af en toe mijn ervaringen met je te delen. Maak je geen zorgen, we zullen ook voldoende down under zijn om er volop van te genieten 🙂

Tell me.. hoe start jij meestal je vakantie?
Ik lees het graag in het reactieveld hieronder.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Wil jij meer balans tussen inspanning en ontspanning?

 

Uitnodiging Kennismakingssessie Rebalancing massage

Ren jij jezelf continu voorbij en voel je veel onrust en stress in je lijf? Wil je graag ontspannen en een burn-out voorkomen? Dan nodig ik je na mijn reis uit voor mijn Kennismakingssessie Rebalancing massage. Speciaal voor mensen die te veel in hun hoofd zitten en behoefte hebben aan meer rust en overzicht voor zichzelf.

Direct aanmelden >> Kennismakingssessie Rebalancing massage

 

2 Reactie's
 • Marielle van der Vlies
  Geplaatst op 12:49h, 06 november Beantwoorden

  Ik ben nogal van de planning geworden de laatste jaren. Vooral omdat het goed is voor mezelf en die dingen voor mezelf kan doen die ik graag wil doen. In de voorbereiding van de vakantie doe ik dat ook. Hoe meer ik plan hoe makkelijker het wordt en hoe meer rust ik ervaar. En daardoor een veel fijnere vakantie heb. Een veel fijner leven eigenlijk :-).

  En wat heerlijk jouw aanstaande reis down under! Geniet er vooral van en ik zie er naar uit te lezen over jouw ervaringen!

  Liefs Marielle

 • Sylvia de Goede
  Geplaatst op 17:22h, 06 november Beantwoorden

  Prachtig en relaxt geschreven, wat een super mooie keus om nu dat te doen. Ik kom uit een generatie waarop men pas aan reizen dacht als je met pensioen bent, dus na 65 jaar.
  Niet zo slim dus want dan ben je in de herfst van je leven en geloof me minder actief. Dus chapeau voor de slimme keus het nu te doen. Veel plezier en ik kijk uit naar je verhalen. Australië en Nieuw Zeeland zijn prachtig, mijn wieg heeft daar gestaan en heb de eerst 9 jaar in Australië gewoont, een land wat ik iedereen gun te mogen ervaren. Veel plezier en mooie belevingen samen . Liefs Sylvia. Xx

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.