Waar heb jij nu behoefte aan? | MYdept.
16571
post-template-default,single,single-post,postid-16571,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

09 nov Waar heb jij nu behoefte aan?

Waar heb jij nu behoefte aan?

 

“Waar heb jij nu behoefte aan?” Dit was de eerste vraag die mijn coach mij vroeg, toen ik met burn-out signalen bij haar binnen stapte. [STILTE] Ik had geen idee wat ik moest antwoorden. Mijn leven werd op dat moment gedomineerd door mijn agenda met werkafspraken, deadlines, etentjes, sporten, vrienden verhuizen, oppassen op nichtjes en neefjes, etc etc. Ik had geen tijd om na te denken over waar IK behoefte aan had. Ik rende gewoon achter mezelf aan. En omdat afzeggen geen optie was, voelde alles als een verplichting en was het moeilijk er echt van te genieten.

Tot het moment dat ik niet meer kon rennen. Mijn lijf stribbelde tegen, deed pijn en was vermoeid. Ik was mezelf voorbij gerend en had aan alle signalen die mijn lichaam me gaf genegeerd.

Voorkom dat je jezelf voorbij rent 

Ik vind het belangrijk dat jij voorkomt dat je jezelf voorbij rent. Dat je op tijd naar jezelf luistert. En dat je zorgt dat niet je agenda je leven beheerst, maar jijzelf.

Het is heel makkelijk, namelijk door af en toe in te checken bij jezelf.
Hieronder deel ik met jou hoe je dit kunt doen.

 

Check in en kies voor jezelf

Door jezelf af te vragen waar jij op dit moment behoefte aan hebt, ontstaat er ruimte. Ruimte voor jezelf. Los van de dingen die moeten omdat je ze nu eenmaal afgesproken hebt. Ruimte voor jezelf om te bepalen hoe jij je tijd het liefst in zou willen vullen. Deze ruimte heb je af en toe nodig om bewust ‘in te checken’ bij jezelf. Hoe voel ik me nu; gestrest, vermoeid, of juist relaxt en vol energie. En wat is goed voor mij op dit moment.

Dit is de ruimte die jij nodig hebt om voor jezelf te zorgen, en hierin makkelijker voor jezelf te kiezen.

Waar heb jij nu behoefte aan?
Vraag jezelf iedere dag minimaal 2x keer af “Waar heb ik nu behoefte aan?”. In het begin voelt het misschien wat ongemakkelijk en geforceerd, maar hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker je aanvoelt wat wel en wat niet goed voor je is. Het effect van deze vraag is gigantisch. Zodra jij bewust bent van hoe jij je voelt en jouw behoefte, ben je in staat om beter voor jezelf te kiezen en oprecht te genieten van jouw keuze.

Ik ben heel benieuwd. Waar heb jij nu behoefte aan?
Deel het met me in het reactieveld hieronder.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Uitnodiging Kennismakingssessie Rebalancing massage

Ren jij jezelf continu voorbij en voel je veel onrust en stress in je lijf? Wil je graag ontspannen en een burn-out voorkomen? Dan nodig ik je uit voor mijn Kennismakingssessie Rebalancing massage. Speciaal voor mensen die te veel in hun hoofd zitten en behoefte hebben aan meer rust en overzicht voor zichzelf.

Direct aanmelden >> Kennismakingssessie Rebalancing massage

3 Reactie's
 • Rebecca Siccama
  Geplaatst op 18:39h, 09 november Beantwoorden

  Hoi Anne Marieke, Vandaag had ik behoefte om overzicht te maken en dat heb ik gedaan met een uitgebreide 8 maanden plan. Dat geeft rust en enthousiasme. Aan het eind had ik nog 1 uur over en dat heb ik gebruikt om te schilderen. Dat is zo relaxend en zelfs voor maar 1 uur heerlijk.

 • Marjolein
  Geplaatst op 10:22h, 14 november Beantwoorden

  Ben net deze week begonnen met mezelf dit dagelijks te vragen. Fijne aanmoediging om daar dus vooral mee door te gaan. Het heeft o.a. geleid naar meer planten en kaarsen op mijn werkplek. Helpt enorm om minder in de hoge stress te zitten.

 • Anneke
  Geplaatst op 19:10h, 16 november Beantwoorden

  Hallo Anne Marieke,

  ik heb er behoefte aan om mijn werk in mijn eigen tempo te doen. Ik heb een goede planning, maar ik houd elke dag ook tijd vrij voor onverwachte dingen (mails, berichten, e.d) Ik moet iets minder van mijzelf dan voorheen en dat bevalt mij wel goed.

Geef een reactie