De kracht van mediteren | MYdept.
16611
post-template-default,single,single-post,postid-16611,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

01 feb De kracht van mediteren

De kracht van mediteren

 

Ik mediteer af en toe. Met name tijdens mijn opleidingsweekenden Rebalancing en daarnaast alleen met vlagen op de momenten dat ik zo gestrest en onrustig ben dat ik dreig te flippen. Pas dan maak ik er tijd voor.

Het liefst doe ik dan een actieve, begeleide meditatie. Hierin kan mijn (vastzittende) energie kwijt en de begeleiding helpt me mijn volle hoofd te legen. Voor het ‘traditionele’ lang stilzitten op een kussentje heb ik geen geduld en eerlijk gezegd vind ik het ook meer weggelegd voor yogi’s en wierookfanaten.


Rust, focus en efficiënter in 15 minuten

Op mijn 3 maanden reis door Oceanië heb ik een boek gelezen over mediteren. ‘Unplug’ van Suze Yalof Schwartz – snel opladen door meditatie. De titel sprak me direct aan. De stekker er uit en vooral snel resultaat op gebied van rust, focus en efficiëntie. Wie wil dat nu niet? Tijdens het lezen raak ik steeds enthousiaster over mediteren en wat het voor me kan betekenen. Het is vooral een geruststelling dat het kort mediteren (5-15 minuten) op langere termijn ook al een groot effect kan hebben.

Ik vertel er enthousiast over tegen mijn vriend en zegt; ‘Voor iemand die zo veel met meditatie bezig is doe je het zelf bijzonder weinig.’ Aj, die is pijnlijk in de roos. Hij heeft gelijk. Ik merk dat ook het reizen me triggert om veel bezig te zijn met het plannen en het uitpluizen van leuke dingen om te doen. En dat ik daardoor af en toe vergeet te genieten van de prachtige dingen om ons heen.

Tijd voor wat actie dus en ik besluit ter plekke een meditatie challenge met mezelf aan te gaan. Het trainen van je hersenen om vraagt namelijk tijd en discipline. Ik hou wel van een uitdaging en als ik er tijdens deze 3 maanden reis geen tijd voor vrij kan maken dan komt het nooit uit. Dus de komende 28 dagen ga ik iedere dag 15 minuten mediteren.


De 4 voordelen van mediteren
Het klinkt kort maar 15 minuten je aandacht op 1 ding houden is heel lang voor iemand die lastig stilzit. De eerste dagen waren dan ook een uitdaging met allerlei rondvliegende gedachten en afleidingen, maar al snel merk ik effect:

  • mijn lijf voelt rustiger na iedere meditatie
  • mijn hoofd is bevrijd van onnodige gedachten
  • ik ben minder snel afgeleid
  • ik geniet meer van de dingen om me heen

 

En nog een voordeel, op het strand, in een minicamper, op een steen aan de rivier, op heilige grond (zie foto), in het vliegtuig – mediteren kan eigenlijk overal!

Uiteindelijk heb ik het de hele vakantie volgehouden (oké, met af en toe een smokkeldag) en ook bij thuiskomst is mediteren onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine.


Wil jij ook meer rust, focus en efficiëntie?

Wil je meer weten over mediteren, hoe het werkt en wat het voor jou kan betekenen?
Schrijf je dan hieronder in voor mijn gratis Kennismakingssessie Rebalancing massage. Hierbij ervaar je wat een mix van meditatie- en massagetechnieken voor rust in je hoofd zorgen en voor meer ontspanning in je lichaam.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

 UITNODIGING Kennismakingssessie Rebalancing massage 

Ren jij jezelf continu voorbij en voel je veel onrust en stress in je lijf? Wil je graag ontspannen en een burn-out voorkomen? Dan nodig ik je na mijn reis uit voor mijn Kennismakingssessie Rebalancing massage. Speciaal voor mensen die te veel in hun hoofd zitten en behoefte hebben aan meer rust en overzicht voor zichzelf.

Direct aanmelden >> Kennismakingssessie Rebalancing massage

Geen reactie's

Geef een reactie