De belangrijkste stap naar ontspanning | MYdept.
16271
post-template-default,single,single-post,postid-16271,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17694,elementor-page elementor-page-16271

De belangrijkste stap naar ontspanning

De belangrijkste stap naar ontspanning

 

Je hebt een razend drukke dag gehad.  Je bent van de ene in de andere afspraak gerold. En je hebt tussen de bedrijven door een broodje kaas naar binnen gepropt.  Je hoofd draait overuren met alles wat er nog moet gebeuren, op je werk en thuis. Kortom, je hoofd en lijf staan volop in de actiemodus en je voelt je met de minuut meer gestrest en ongelukkig. Na zo’n dag kom je thuis en lijkt het erop dat je even NIETS hoeft… Maar hoe vul je dat in om echt even je rust te pakken in plaats van de was opvouwen?

Kom uit de actiemodus!
Als je niet weet wat jou rust en ontspanning brengt, denk je er ook niet neem je geen moment voor jezelf. Want hoe kun je nu doen waar je blij van wordt als je niet weet van wat? Met als gevolg dat je continu als een kop zonder kop door blijft rennen en door overmatig stress een burn-out tegemoet kan zien.

Toen ik zelf een burn-out kreeg had ik geen idee wat ik kon doen om te ontspannen. Dus plande ik mijn agenda bomvol en nam ik geen moment tijd voor mezelf voor ontspanning. Met als resultaat mezelf te verliezen in agenda punten en het contact met mezelf kwijt te raken.

Hieronder deel ik met jou mijn belangrijkste stap naar ontspanning. Om uit de actiemodus te komen en een burn-out te voorkomen. Omdat ik het jou gun om rust en overzicht in je leven te creëren om voluit te kunnen genieten.

 

Weet waar jij van ontspant

Zelfkennis
Wat betekent rust en ontspanning eigenlijk voor jou? En weet je eigenlijk waar jij rustig en ontspannen van wordt? Om snel rust en overzicht in je hoofd te krijgen is een stukje zelfkennis nodig.

Schrijf het op
Maak het jezelf makkelijker om rust en overzicht te krijgen. Schrijf nu 5 dingen op waar jij blij, ontspannen en rustig van wordt. Dit kunnen grote dingen zijn maar ook juist kleine dingen. Via het park naar de supermarkt lopen, een spannend boek, een kop koffie met vriendinnen, uitgebreid koken. Wat dacht je van een avondje naar de sauna, een voetmassage of even losgaan op je favoriete dansnummer.

Niet te lang over nadenken, gewoon schrijven wat het eerste in je opkomt. Opgeschreven? Mooi, dit was het makkelijke deel, want nu moet je zelf in actie komen.

Dus: hang dat lijstje met 5 punten ergens op zodat je het regelmatig tegenkomt en jezelf eraan herinnert. En spreek met jezelf af dat je iedere dag minimaal 10 minuten neemt om aan 1 van die punten te besteden. Oja, en mocht het een keertje niet lukken, geen probleem, dan probeer je het gewoon morgen weer. 😉

Wat doe jij vandaag om uit de actiemodus te komen? Deel het in het reactieveld hieronder.

Liefs,
Anne Marieke

 

Zet nu jouw eerste stap!
Download hier mijn GRATIS e-book “Rust in je hoofd in 7 stappen”.

9 Reactie's
 • Femke de Caluwe
  Geplaatst op 12:45h, 05 september Beantwoorden

  Wat ik graag doe om uit de actiemodus te komen, is lekker gaan sporten, een warm bad nemen en in bad lekker een serie kijken, met een vriend of vriendin afspreken om iets te gaan drinken, nog even naar het strand rijden en een lekkere plons nemen!

  • Anne Marieke
   Geplaatst op 12:47h, 05 september Beantwoorden

   Dat klinkt heel fijn en ontspannend Femke. En wat gaat het vandaag worden?

 • Evelyne Bos
  Geplaatst op 16:27h, 05 september Beantwoorden

  Ik merk dat het mij helpt om alle mobiele apparaten in een andere kamer te leggen. Vaak sluit ik mijn computer op tijd af, maar pak ik mijn Ipad en telefoon om gewoon weer verder te gaan. Goede tips, dank je wel!

  • Anne Marieke
   Geplaatst op 20:21h, 05 september Beantwoorden

   Ja dat is ook een hele goede! Geen schermen, vooral niet in s’avonds voor het slapen gaan. 😉

 • Edith van der Kruijf
  Geplaatst op 17:26h, 05 september Beantwoorden

  Vanavond een uurtje met mijn hond naar de Agility hondentraining. Dan denk je niet meer aan werk en thuis, maar moet je wel geconcentreerd zijn voor je hond en de oefeningen die je moet uitvoeren.

  • Anne Marieke
   Geplaatst op 20:27h, 05 september Beantwoorden

   Fijne afleiding inderdaad. En ik heb zelf geen hond maar ik kan me goed voorstellen dat het uitlaten van een hond enorm bijdraagt om een rust moment te creëren.

 • Anneke
  Geplaatst op 21:48h, 07 september Beantwoorden

  Maandag was het nog zo’n mooi weer dag. heb ik tussen de middag heerlijk buiten gezeten met een mooi boek. En op dinsdag een keer lekker vroeg naar bed gegaan en een dvd in bed gekeken.
  Gisteren en vandaag aan het eind van mijn werkdag lekker even gewandeld.
  Dus ik heb deze week goed voor mezelf gezorgd.

  • Anne Marieke
   Geplaatst op 11:05h, 08 september Beantwoorden

   Top dat je het moment hebt gepakt toen het voorbij kwam.

 • Marielle
  Geplaatst op 22:17h, 30 september Beantwoorden

  Ik ga roeien om uit de actiemodus te komen. Daar begin ik bij voorkeur mijn dag mee. Doe ik dat niet, dan ga ik direct na het opstaan achter m’n computer en kom er ’s avonds laat pas weer achter weg. Het roeien helpt me enorm om mijn dag ontspannen te beginnen.

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.