Stilstaan maakt gelukkig | MYdept.
16189
post-template-default,single,single-post,postid-16189,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

19 jun Stilstaan maakt gelukkig

Stilstaan maakt gelukkig

 

Ik sta stil en dat is een hele vooruitgang.
In mijn ‘vorige leven’ als marketing & communicatie manager in ons technische familiebedrijf stond ik nooit stil. Ik raasde door in mijn werkende en sociale leven. Altijd druk met de verwachtingen en wensen van anderen, behalve met die van mezelf.

Ontevreden meeloper
Ik had geen idee hoe ik moest voelen en vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie. Hierdoor kon en durfde ik niet voor mezelf te kiezen en mijn grenzen aan te geven. Het maakt me oppervlakkig en onzeker in relatie tot anderen en ik had geen idee wat IK zelf wilde. En ik voelde me daardoor eigenlijk een ontevreden meeloper.

 

Sta stil om je volgende stap te zetten!

En toen volgende hij. Mijn burn-out. Een pijnlijk leerzame periode om los te laten wat mij geen energie meer gaf. Iets dat mijn lichaam allang wist, maar waar ik niet naar kon en wilde luisteren. Een periode om gedwongen stil te staan. Stil te staan bij mezelf, te luisteren naar mijn lichaam, mezelf te accepteren om wie ik ben en mijn grenzen aan te voelen. En vooral een prachtig moment om opnieuw te kunnen kiezen voor wat mij energie geeft. Iedere dag weer, stapje voor stapje.

Vanuit deze stiltes heb ik gekozen voor mijn coach opleiding en mijn Rebalancing opleiding. Omdat ik in die stilte heb gevoeld hoe ontzettend blij ik ervan wordt om mensen te helpen los te laten wat ze energie kost. En vooral om te kiezen waar ze energie van krijgen.

Vrijwillig stilstaan dus. Gewoon af en toe. Geen overhaastte beslissingen, maar even stilstaan om te voelen wat voor je klopt. Om eerlijk te zijn naar jezelf. Om te voelen iets echt is wat jij wilt, of dat je het voor een ander doet.

 

Zeg eens eerlijk? Sta jij wel eens stil voordat je een beslissing neemt?
Deel het in het reactieveld hieronder.

Let’s make it happen!
Anne Marieke

 

Zet nu jouw eerste stap!
Download hier mijn gratis e-book “Rust in je hoofd in 7 stappen”.

 

1Reactie
  • Sylvia van den Bosch
    Geplaatst op 12:27h, 20 juni Beantwoorden

    Hi meis,

    Leuk artikel en ohhh zo herkenbaar. Ben heel blij dat je af en toe even stilstaat zodat we samen mooie dingen kunnen neerzetten en ervan kunnen genieten. Want dat gaat ook veel makkelijk als je even stil staat :-). Keep up the inspiring work, liefs Syl

Geef een reactie